北京大学深圳在职研究生
互联网金融与计算机技术

同等学力英语每日练习:2017年1月14日

发布时间:2017-01-14 ,标签:

The communications explosion is on the scaleof the rail, automobile or telephone revolution.  Very soon you’ll be able to record yourentire life electronically—anything a microphone or a camera can sense you’llbe able to store. In particular, the number of images a person captures in alifetime is sure to rise dramatically. The thousand images a year I take of mychildren on a digital camera are all precious to me.  In a generation’s time, my children’schildren will have total image documentation of their entire lives—a visualdiary of tremendous personal value.

In Cambridge, we’re already working onmillimeter-square (平方毫米) computing and sensing devicesthat can be linked to the Internet through the radio network.  This sort of connectivity will expanddramatically as tiny communications devices become dirt-cheap and multiply.Just imagine what the paint on the wall could do if it had this sort ofcommunications dust in it: change color, play music, show movies or even speakto you.

Falling costs raise other possibilitiestoo.  Because launching space vehicles isabout to become very much cheaper, the number of satellites is likely to go upgreatly. There’s lots of space up there so we could have millions of them. Andif you have millions of low-orbit satellites you can establish a globalcommunications network that completely does away with towers and poles.

Speech is so flexible that I expect voicecommunication to become almost free eventually: you’ll pay just a monthly fixed charge and be able to make as many callsas you want. By then people will also have fixed links with business contacts,friends and relatives. One day I anticipate being able to keep in touch with myfamily inPolandon an optical-fiber audio-video link; we’ll be able to sit down “together” toeat.

Cars are an interesting IT-platform becausethey have big batteries and lots of so far unconnected digital devices.  Soon each one will be on the Internet so yourchildren can play games while you’re traveling and your partner can deal withtheir email. And every lamppost could be on the Internet too—each one withsensors to monitor light, pollution, air quality and traffic flow.

1. By saying that he takes many images of hischildren, the author wants to_______.

A. show his great interest in photography

B. compare his own life with his children’s

C. display the influence of communications onlife

D. demonstrate the ease of enjoying lifeelectronically

2. The author most probably thinks that thecommunications dust is_______.

A. worthless                           B. amazing

C. small                               D. cheap

3. Which of the following statements aboutthe low-orbit satellites is true?

A. The low-orbit satellites can help reducethe costs of communications network.

B. The low-orbit satellites will enable allthe communications networks to combine.

C. The low-orbit satellites would replacetowers and poles functionally.

D. There will be more low-orbit satellitesthan other kinds of satellites.

4. According to the passage, an optical-fiberaudio-video link can enable us to_______.

A. talk and see each other no matter where weare

B. eat with our family no matter where we are

C. talk or see anyone we want free of charge

D. fred more business partners and friends

5. The phrase “each one” (Line 2, Para. 5)can be best replaced by _______.

A. each digital device                    B. each car

C. each battery                          D. each person

答案:

1.[C]主旨大意题。本题考查例子与中心思想的关系。第1段的第1句可被视为主题句,其他句子是对该主题句的具体举例说明。例子总是与中心思想密切相关的,因此,本段的例子是为了说明通讯技术对人们生活的影响,即选项C。本题最具干扰性的是选项D,本段第2句中也提到recordyour life electronically,但本段是为了说明通讯技术的重要性,不是为了说明ease(简易性),因此,选项D不正确。

2.[B]观点态度题。从第2段最后一句中的imagine一词,及最后说到通讯粉尘的用处的词句可以看出,作者对通讯粉尘是表示认同的,认为它发挥的功能很神奇,即选项B。选项C和D在文中也有提到,但都不是作者的目的。

3.[C]推理判断题。本题考查复合句及do away with的理解。第3段最后一句的定语从句表明通讯网络以后可以不依靠发射塔或电线杆了,换句话说,低轨道卫星在功能上可以代替发射塔或电线杆,因此C是正确选项。选项A是最具干扰性的,因为“成本降低”这个说法在本段一开头就提到,但是文中事实上并未提到使用低轨道卫星能降低通讯网络的成本,相反,正因为成本降低了,才使得使用低轨道卫星成为可能,因此选项A颠倒了因果关系。

4.[A]推理判断题。本题考查特殊标点符号的理解。在第4段最后一句中,together加了引号,表明他们并不是真的能一起吃饭,只是能看到彼此吃饭以及彼此谈话,由此可见,选项A正确,而选项B也可因此排除。选项C中的freeof charge与该段第l句中的almostfree不符。选项D与该段第2句的have fixed links不符。

5.[B]词义推断题。本题考查代词one的理解。代词通常指代上文提到过的事物,上文提到过汽车(选项B)、电池(选项C)和数字设备(选项A),要推断one指代哪一个,可从最后一段的最后一句中的“And every lamppost could be on the Internet too” 这一表示递进的结构推断出one应指与lamppost相似的整体,而不指某个部分设备,因此,B为正确选项。

联系我们
报读流程